Video Poker

Het grote voordeel van video poker is toch wel dat spelers het niet op hoeven te nemen tegen echte spelers. Gewoon comfortabel vanuit huis gokken en plezier hebben op de speelautomaten. Combinaties zoals bij het Texas Holdem kunnen gevormd worden en spelers krijgen twee keer de kans om deze te maken. Ze kunnen kaarten vasthouden met de ‘hold’ knoppen en zo een combinatie met vijf speelkaarten maken. Combinaties zoals de Royal Flush en Straight Flush zullen het meeste opleveren.

Als iemand er niet van houdt om poker te spelen met een groep mensen of hij geeft er eenvoudigweg de voorkeur aan om het spel in zijn eentje te spelen, dan is videopoker het spel bij uitstek. Het vindt plaats op een automaat en lijkt een beetje op een videospel waardoor het spel extreem plezierig wordt. Het feit dat je met videopoker geld op het spel staat, draagt alleen maar bij aan de spanning die inherent is aan het spel.

Echter, deze spanning kan in een nachtmerrie veranderen als iemand bij video poker niet weet wat hij doet omdat het verloren geld tamelijk snel kan oplopen. De waarheid is ook dat je veel geld kunt verdienen als je het spel tot in de finesse beheerst en dan zal je het spel ook meer waarderen. Hier volgen enkele basisbeginselen en adviezen van Nlgokken.org die je wellicht helpen.

Basis van videopoker

De speler heeft de mogelijkheid om (meestal) 1 tot 5 munten in te werpen in een video pokermachine en dit is dan zijn inzet. Hoe meer geld iemand heeft ingezet, hoe hoger de uitbetaling zal zijn. Veel mensen raden aan om het maximale mogelijke in te zetten zodat iemand de hoogste uitbetalingen kan winnen; dit is echter volledig aan de speler en zijn budget of hij dit wil doen.

Ten aanzien van de regels van het spel geldt dat dit afhangt van de machine waarop iemand speelt en wat er nog meer van hem verreist wordt. Vrijwel de meeste machines delen vijf kaarten uit en je kan er zoveel inruilen als je wilt. Een van deze soort machines die steeds populairder wordt, is de Deuces Wild 9-5 machine. Mensen spelen deze graag vanwege de twee├źn, of deuces, waardoor iemand de best mogelijke hand kan samenstellen. Voor het advies gedeelte, beperken we ons tot deze machine.

Het doel van videopoker

Het doel van video poker automaten is dat spelers erop klikken op de ‘spin’ knop en dan combinaties proberen te maken. Ze kunnen vijf kaarten gebruiken en op meerdere handen tegelijk spelen. Zo krijgen spelers de mogelijkheid om soms tot wel 40 handen per keer te spelen. De kaarten in hun eigen handen worden gebruikt en ze kunnen een tweede keer op de ‘spin’ knop klikken om toch nog de combinatie te maken. Op basis van de eerste vijf speelkaarten zullen spelers beslissingen moeten maken. Welke kaarten houden zij vast en welke doen zij weg. Als je al bijna een flush hebt van bijvoorbeeld 4 harten, dan is het verstandig om deze vast te houden. Een flush betaald namelijk een leuke winst uit en als je dan met 40 handen speelt dan kan je al helemaal veel winsten pakken.

Video poker spelers adviezen

De Deuces Wild 9-5 machine is enigszins anders dan veel van de machines die spelers in het casino zien omdat zijn uitbetalingen wat strikter zijn. Dit is echter omdat spelers de 2 mogen gebruiken voor elke kaart die ze nodig hebben om de gunstigste hand samen te stellen. Iemand die bijvoorbeeld twee boeren heeft kan met een deuce hiervan three of a kind maken. En dit is een belangrijke hand aangezien een three of a kind de minimale hand is voor uitbetaling bij Deuces Wild 9-5.

Maar dit betekent niet dat mensen alleen maar voor de three of a kind moeten gaan. Het echte geld verdien je met straight flushes en, als je het voor elkaar krijgt, met een royal flush. Spelers moeten proberen een van deze twee handen te krijgen ondanks dat er vele andere mogelijkheden zijn die geld opleveren als straights, flushes en full houses. Zoals we al eerder stelden moet je spel gebaseerd zijn op het krijgen van de beste hand en de uitbetalingen die hierbij horen.

Dit betekent dat als je vier kaarten hebt waarmee je een royal flush zou kunnen halen je onmiddellijk de vijfde kaart moet wegdoen. Er zijn ook bepaalde situaties waarbij je absoluut moet trachten een royal flush te maken zoals bij drie kaarten die een onderdeel vormen van een royal flush.